През това населено място минава жизненоважен маршрут за износ на храни,

...
През това населено място минава жизненоважен маршрут за износ на храни,
Коментари Харесай

САЩ търсят алтернативни пътища за износа на зърно от Украйна

През това обитаемо място минава жизненоважен маршрут за експорт на храни, оплакаха се украински публични представители.

 

Те разгласиха фотоси с разрушените хранилища и с разпръснатото зърно и слънчоглед.

 

По този мотив заместник-говорителят на Държавния департамент на САЩ Ведант Пател се възмути, че съветския президент Владимир Путин въобще не го е грижа за международната продоволствена сигурност.

 

Пател посочи, че ще работят с сътрудниците си за намиране на различни разновидности за обезпечаване на украинския експорт на зърно. Независимо от това той отправи призив Русия неотложно да се върне към черноморската зърнена самодейност, предполагаща опцията Украйна да изнася зърно през Черно море.

 

Припомняме, че Русия се отдръпна от съглашението на 17 юли.Откакто го направи, съветските елементи нападат украинската селскостопанска и пристанищна инфраструктура.

 

Износът през коридора е от жизненоважно значение за превъзмогване на международната продоволствена рецесия, която се утежни след нахлуването на Москва в Украйна, разясняват анализатори.

 

В същото време Москва неведнъж е заявявала, че е подготвена неотложно да се върне към съглашението, само че упорства първо да бъде изпълнено съглашение, обвързвано с съветския експорт.

 

От своя страна Пател заяви, че Вашингтон не е видял никакви сигнали от страна на руснаците, че те желаят да се върнат към съглашението.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР